Populær gjenbruk i sør

Frikstad bedehus åpnet gjenbruksbutikk i september. Butikken har hatt en flying start.

Frikstad bedehus er i vekst og trenger derfor mer plass. For å finansiere planlagt utbygging åpnet Randesund Indremisjon i september gjenbruksbutikken Gjenbruk. Torborg Drange som jobber som frivillig i Gjenbruk, kan fortelle om en butikk som går meget godt.

− Salget har gått over all forventning. Vi ligger over det vi hadde håpet. Bruttomsettingen de fire første månedene er på kr 200 000, og en dag omsatte vi for kr 10 000. I snitt ligger vi på kr 4-5000 per dag, sier hun.

Målet er å samle inn cirka 2 millioner kroner til utvidelsen av Frikstad bedehus.

Les også: ImF Sør med første gjenbruksforretning i Indremisjonsforbundet

Tatt godt imot
− Hva er forklaringen på at det går så godt?

− Nærmiljøet har tatt godt imot Gjenbruk. Folk synes det er et hyggelig miljø her, og at det er hyggelig at inntektene går til nærmiljøet. Vi har også en kaffekrok. Og bedehuset blir veldig kjent i bygda.

Folk fra bedehuset er med og driver Gjenbruk. Alt går på frivillig basis. Butikken er åpen tirsdag, torsdag og lørdag. Ifølge Drange har det ikke vært vanskelig å få tak i folk, og det er cirka 30-40 frivillige med.

− Det er ikke bare pensjonister som er med. Noen, som meg, er i arbeid, men ikke på full tid, og bruker fridagen til å jobbe frivillig, og noen av de unge på bedehuset jobber frivillig på lørdag. Vi har alle aldersgrupper med som frivillige, forteller Drange.

Gjenbruk tar imot alt, unntatt klær og hvitevarer. Butikklokalet er lite, cirka 60 m², så det er ikke så mye plass. Men der er bøker, antikviteter, kjøkkenting, reiseeffekter, postkort, gamle aksjebrev, leker og litt møbler.

Nok varer
− Vi har ikke noe problem med å få nok varer. Folk står utenfor med ting de vil levere, når vi skal åpne, forteller Drange.
Det er ikke bare varene i Gjenbruk som er gjenbruk. Lokalet var tomt da Frikstad bedehus tok over som leietaker. Det eneste nye er kassaapparatet og en varmepumpe. Ellers er alt inventar gjenbruk.

Drange tror Gjenbruk kan fortsette etter at utbyggingen av Frikstad bedehus er ferdig.

− Så lenge det er lønnsomt og vi har overskudd, kan vi fortsette. Foreløpig er det veldig populært med gjenbruk, sier Torborg Drange.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.